Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι μολυσμένη...

επιμένει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Η Λίμνη έχει ρύπους στα νερά της. Είχε κάνει σοβαρή καταγγελία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρ. Κωνσταντέλλος με δείγματα από το ΠΑΚΟΕ και ζητούσε από το Δήμαρχο να πάρει μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες.
Ο Δήμαρχος αντέτεινε ότι δεν αποδέχεται τα νούμερα του ΠΑΚΟΕ. Έτσι ο Γρ. Κωνσταντέλλος προχώρησε σε μετρήσεις
από άλλη αξιόπιστη εταιρεία, οι οποίες έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα, τα οποία μας κοινοποίησε, όπως και του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος, αντί να προχωρήσει σε μια σοβαρή κίνηση μετρήσεως της ρύπανσης της λίμνης, εξέδωσε μία ανακοίνωση (δεν γνωρίζουμε πού), πάντως στον τοπικό τύπο δεν την είδαμε.
Στη Βούλα δεν κυκλοφόρησε πάντως, στην οποία αναφέρει ότι έκανε μετρήσεις με κρατικό φορέα και τα νερά είναι καθαρά! Ούτε τον φορέα βέβαια αναφέρει ούτε τίποτα παραπέρα. Έτσι επανέρχεται ο Γρ. Κωνσταντέλλος με επιστολή του την οποία μας απέστειλε και παραθέτουμε:«Μέσω μιας ανακοίνωσης μόλις 56 λέξεων, προσπαθεί ο Δήμαρχος να «θολώσει» τα ήδη μολυσμένα νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης, ισχυριζόμενος χωρίς καμία απολύτως απόδειξη ότι είναι καθαρά και κατάλληλα για κολύμβηση.
Η ανακοίνωση αναφέρει αορίστως, ότι κατόπιν δειγματοληψίας που γίνεται (!!!) από κρατικές υπηρεσίες (!!!), υφίσταται πλήρης καθαρότητα.
Αν όμως ισχύει κάτι τέτοιο, θα περίμενε κανείς να μας αναφέρει ο Δήμαρχος πότε έγινε η εν λόγω δειγματοληψία, από ποια «κρατική υπηρεσία» και ποια ακριβώς ήταν τα ευρήματα. Ή ακόμα καλύτερα, να δώσει την έκθεση στη δημοσιότητα, όπως ακριβώς έπραξε η παράταξή μας, προς ενημέρωση των πολιτών.
Η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, που αφορά την υγεία χιλιάδων λουομένων, είναι τουλάχιστον ύποπτη, και δείχνει το μέγεθος της προχειρότητας και της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζει καίρια ζητήματα του Δήμου. Η μεθοδολογία αυτή του κ. Κασιδόκωστα, αποτελεί σεμινάριο πολιτικού σαλτιμπαγκισμού και θα μας βρίσκει πάντα απέναντι».
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης